BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

8 pića zbog kojih će Vas barmeni zamrzeti

A zašto da ih ne poručujete? Nešto nije u redu sa njima? Ne, nimalo, sve su to sjajni pripavci. Radi se samo o tome da mnogi barmen/konobari ne vole da ih pripremaju. A Vi ne želite da se nađete na meti onih koji Vam donose piće, zar ne?

A zašto da ih poručujete? Nešto nije u redu sa njima? Ne, nimalo, sve su to sjajni napici. Radi se samo o tome da mnogi barmen/konobari ne vole da ih pripremaju. A Vi ne želite da se nađete na meti onih koji Vam donose piće, zar ne?

#1: Mojito

Šta je?

Svi znaju šta je mohito, zar ne? Ne? Beli rum, sok limete, šećer, gazirana voda, menta i led, sve to pomešano u lepu čašu.

Zašto barmeni/konobari ne vole da ga pripremaju?

Zato što se teško priprema ukoliko bar nema mrvilicu za led. Mrvljenje svog tog leda (pomislite samo na prepun lokal petka uveče) ručno je prava noćna mora …

Šta naručiti umesto njega?

Kako bi bilo da jednostavno naručite mohito bez leda? I dalje ćete uživati u svom omiljenom piću, ali barmen Vas neće gledati popreko.

 

#2: Pina Colada

Šta je?

Ovo je slatki koktel sa rumom, kokosovim likerom ili mlekom, sokom ananasa i ledom.

Zašto barmeni/konobari ne vole da ga pripremaju?

Jeste li ponovo videli led? Ispada da neki barmeni/konoboari mrze da pripremaju ledena pića jer često zahtevaju dosta posla.

Šta naručiti umesto njega?

Ponovo, tu je način da uživate u dobrom piću, a da budete dobri prema barmenu – preskočite led.

 

#3: Long Island Iced Tea

Šta je?

Sigurno znate za ovaj legendarni koktel, zar ne? Pa, za svaki slučaj, pravi se od votke, tekile, ruma, tripl seka, džina i koka kole.

Zašto barmeni/konobari ne vole da ga pripremaju?

Miksovanje koktela je umetnost. Ali izgleda da neki misle da mešanje pet alkoholnih pića u miskeru sa malo kole nije baš tako artističan potez …

Šta naručiti umesto njega?

Šta kežte na običan ledeni čaj? Alkohol ipak može naškoditi Vašem zdravlju, znate to, ne?

#4: Spanish Coffee

Šta je?

Poznata i kao karahiljo, španska kafa obično sadrži bredni ili rum, liker od kafe i običnu (toplu) kafu.

Zašto barmeni/konobari ne vole da ga pripremaju?

Ako ste ikada videli kako je poslužuju, sve Vam je jasno … Da li primećujete sav tak alkohol u njoj? Pa, pravilan način za posluženje je da se koktel zapali. A mnogi konobari mrze da ovo rade iznova i iznova i iznova …

Šta naručiti umesto njega?

Dobru, staru kafu. Bez alkohola. Šta kažete na to?

 

#5: Strawberry Daiquiri

Šta je?

Ovo je popularan letnji koktel sa rumom, sokom limete, šećerom i – naravno – jagodama.

Zašto barmeni/konobari ne vole da ga pripremaju?

Pa, neki od njih izgleda misle kako ovo piće jednostavno više nije tako kul. Plus, zahteva upotrebu blendera što pripremu čini dužom.

Šta naručiti umesto njega?

Šta kažete na banana ili avokado daikiri? Čisto da podsetite barmena da jagode nisu jedino voće koje se može koristiti u koktelima …

 

#6: Gin and Juice

Šta je?

Jednostavno, ali vrlo ukusno alkoholno piće koje sadrži džin, voćni sok i led.

Zašto barmeni/konobari ne vole da ga pripremaju?

Uglavnom zato što gosti zaboravljaju da napomenu koju vrstu soka žele uz džin što ceo proces poručivanja i pripreme čini dužim nego što mora biti.

Šta naručiti umesto njega?

Samo džin, šta drugo. Ili jednostavno recite koju vrstu soka želite uz džin. Najčešći i najbolji izbor su obično sokovi ananasa, brusnice ili narandže.

 

#7: Lemon Drop

Šta je?

Koktel babiran na votki uz… pa, nešto primesa limuna. Česo sadrži votku, tripl sek, sok limuna i šećerni sirup.

Zašto barmeni/konobari ne vole da ga pripremaju?

Samo zato što je previše lepljiv i barmeni/konobari često završe sa šećerom ispod noktiju i na dlanovima …

Šta naručiti umesto njega?

Šta kažete na kamikazi? Ima vrlo sličan „limunast“ ukus, ali ne sadrži taj sirup kog barmeni mrze …

 

#8: Layered shot

Šta je?

Favorit dobrog provoda sa različitim slojevima mnogih alkoholnih pića, najčešće likera i žestine.

Zašto barmeni/konobari ne vole da ga pripremaju?

Pre svega, u osnovi se radi samo o sipanju jednog alkoholnog pića na drugo. Kao drugo, ljudi ga obično poručuju na „tone“ istovremeno (radi se ipak o kratkim pićima), pa konobari/barmeni imaju mnogo posla koji treba završiti u relativno kratkom vremenskom periodu.

Šta naručiti umesto njega?

Šta kažete na jednostavne „šotove“ tekile? I oni su vrlo zabavni …