- Želite najpopularnije proizvode uz super popuste?
- Postanite član Kluba 5* još danas
- Već ste član?Kliknite ovde
- Već imate nalog?Prijavi se
- Nemate nalog?Registrujte se
A zašto da ih ne poručujete? Nešto nije u redu sa njima? Ne, nimalo, sve su to sjajni pripavci. Radi se samo o tome da mnogi barmen/konobari ne vole da ih pripremaju. A Vi ne želite da se nađete na meti onih koji Vam donose piće, zar ne?
A zašto da ih poručujete? Nešto nije u redu sa njima? Ne, nimalo, sve su to sjajni napici. Radi se samo o tome da mnogi barmen/konobari ne vole da ih pripremaju. A Vi ne želite da se nađete na meti onih koji Vam donose piće, zar ne?
Svi znaju šta je mohito, zar ne? Ne? Beli rum, sok limete, šećer, gazirana voda, menta i led, sve to pomešano u lepu čašu.
Zato što se teško priprema ukoliko bar nema mrvilicu za led. Mrvljenje svog tog leda (pomislite samo na prepun lokal petka uveče) ručno je prava noćna mora …
Kako bi bilo da jednostavno naručite mohito bez leda? I dalje ćete uživati u svom omiljenom piću, ali barmen Vas neće gledati popreko.
Ovo je slatki koktel sa rumom, kokosovim likerom ili mlekom, sokom ananasa i ledom.
Jeste li ponovo videli led? Ispada da neki barmeni/konoboari mrze da pripremaju ledena pića jer često zahtevaju dosta posla.
Ponovo, tu je način da uživate u dobrom piću, a da budete dobri prema barmenu – preskočite led.
Sigurno znate za ovaj legendarni koktel, zar ne? Pa, za svaki slučaj, pravi se od votke, tekile, ruma, tripl seka, džina i koka kole.
Miksovanje koktela je umetnost. Ali izgleda da neki misle da mešanje pet alkoholnih pića u miskeru sa malo kole nije baš tako artističan potez …
Šta kežte na običan ledeni čaj? Alkohol ipak može naškoditi Vašem zdravlju, znate to, ne?
Poznata i kao karahiljo, španska kafa obično sadrži bredni ili rum, liker od kafe i običnu (toplu) kafu.
Ako ste ikada videli kako je poslužuju, sve Vam je jasno … Da li primećujete sav tak alkohol u njoj? Pa, pravilan način za posluženje je da se koktel zapali. A mnogi konobari mrze da ovo rade iznova i iznova i iznova …
Dobru, staru kafu. Bez alkohola. Šta kažete na to?
Ovo je popularan letnji koktel sa rumom, sokom limete, šećerom i – naravno – jagodama.
Pa, neki od njih izgleda misle kako ovo piće jednostavno više nije tako kul. Plus, zahteva upotrebu blendera što pripremu čini dužom.
Šta kažete na banana ili avokado daikiri? Čisto da podsetite barmena da jagode nisu jedino voće koje se može koristiti u koktelima …
Jednostavno, ali vrlo ukusno alkoholno piće koje sadrži džin, voćni sok i led.
Uglavnom zato što gosti zaboravljaju da napomenu koju vrstu soka žele uz džin što ceo proces poručivanja i pripreme čini dužim nego što mora biti.
Samo džin, šta drugo. Ili jednostavno recite koju vrstu soka želite uz džin. Najčešći i najbolji izbor su obično sokovi ananasa, brusnice ili narandže.
Koktel babiran na votki uz… pa, nešto primesa limuna. Česo sadrži votku, tripl sek, sok limuna i šećerni sirup.
Samo zato što je previše lepljiv i barmeni/konobari često završe sa šećerom ispod noktiju i na dlanovima …
Šta kažete na kamikazi? Ima vrlo sličan „limunast“ ukus, ali ne sadrži taj sirup kog barmeni mrze …
Favorit dobrog provoda sa različitim slojevima mnogih alkoholnih pića, najčešće likera i žestine.
Pre svega, u osnovi se radi samo o sipanju jednog alkoholnog pića na drugo. Kao drugo, ljudi ga obično poručuju na „tone“ istovremeno (radi se ipak o kratkim pićima), pa konobari/barmeni imaju mnogo posla koji treba završiti u relativno kratkom vremenskom periodu.
Šta kažete na jednostavne „šotove“ tekile? I oni su vrlo zabavni …